Wat is een straatkolk?

Een straatkolk bestaat altijd uit een onderbak en een roosterdeksel, waarvan het roosterdeksel gelijk komt te liggen met het wegdek/straatniveau. Bij betonnen straatkolken kan het gietijzeren roosterdeksel worden meegestort met de onderbak. De roosterafdekking liggen in een gietijzeren frame en zijn scharnierend, zodat de deksel geopend kan worden om de kolkonderbak leeg te kunnen (laten) zuigen. De kolk onderbak werkt als zand/slibvanger om het achterliggende rioolstelsel te ontlasten en verstoppingen tegen te gaan. De uitlaatzijde van de kolk is voorzien van een stankslot welke bijna altijd uitneembaar is om het achterliggende riool ook te kunnen reinigen.

Wat is een trottoirkolk?

Een trottoirkolk bestaat altijd uit een onderbak en een trottoirkolkkop, waarvan het deksel gelijk komt te liggen met het trottoir en het rooster in de trottoirband. Bij betonnen trottoirkolken kan de gietijzeren trottoirkolkkop worden meegestort met de onderbak. De deksel ligt in een gietijzeren frame en is afneembaar, zodat de deksel geopend kan worden om de kolkonderbak leeg te kunnen (laten) zuigen. De kolk onderbak werkt als zand/slibvanger om het achterliggende rioolstelsel te ontlasten en verstoppingen tegen te gaan. De uitlaatzijde van de kolk is voorzien van een stankslot welke bijna altijd uitneembaar is om het achterliggende riool ook te kunnen reinigen.

Wat is een tegelpadkolk?

Een tegelpadkolk bestaat altijd uit een onderbak en een roosterdeksel, waarvan het roosterdeksel gelijk komt te liggen met het straatniveau. Bij betonnen tegelpadkolk is het gietijzeren roosterdeksel meegestort met de onderbak. De roosterafdekking liggen in een gietijzeren frame en zijn scharnierend, zodat de deksel geopend kan worden om de kolkonderbak leeg te kunnen (laten) zuigen. De kolk onderbak werkt als zand/slibvanger om het achterliggende rioolstelsel te ontlasten en verstoppingen tegen te gaan. De uitlaatzijde van de kolk is voorzien van een stankslot welke bijna altijd uitneembaar is om het achterliggende riool ook te kunnen reinigen Een tegelpadkolk dient geplaatst te worden in het tegelpad, de bovenmaat van een tegelpadkolkkop heeft een maat van 300x300 mm. De tegelpadkolk voor een maximale verkeersklasse A 15 kN (geen verkeer)

Wat is een explosievrije kolk?

Een explosievrije of explosieveilige kolk kan worden uitgevoerd als straatkolk voor in het wegdek bij bijvoorbeeld tankstations. Het rooster komt gelijk te liggen met het wegdek en kan worden geopend om de kolk leeg te zuigen of om het leidingwerk of kolk te controleren. Een explosievrije of explosieveilige kolk kan worden uitgevoerd als trottoirkolk waarvan het deksel gelijk komt te liggen met het trottoir en het rooster in de trottoirband. Het deksel komt gelijk te liggen met de trottoirband en kan worden geopend om de kolk leeg te zuigen of om het leidingwerk of kolk te controleren. Explosie veilige kolken worden o.a. toegepast bij tankstations en in de industrie waar gassen kunnen vrijkomen. Door het speciale stank/waterslot welke in de explosievrije kolk is ingebouwd voorkomt dat er gassen vanuit het rioleringssysteem kunnen vrijkomen.

Klik hier voor de capaciteitsberekening
Documentatie
Offerte aanvragen


 

AQUAFIX MILIEU B.V.

Genieweg 20
3641 RH MIJDRECHT

Postbus 288
3640 AG MIJDRECHT

Tel. : +31 297 26 29 29
Fax : +31 297 26 12 72

aquafix@aquafix.nl
www.aquafix.nl

 

www.olieafscheider.com

www.vetafscheider.com

www.inspectieput.nl

www.betonput.com

www.lamellenafscheider.com
 
goto E-Smart.nlgoto Beheren